top of page
Foto van schrijverRolanda Correia

Wie schildert er mee zaterdag 21 en/of 28 september

Zoals iedereen inmiddels heeft gemerkt gaan we de balken van de toren herstellen. Dit is een hele grote klus, maar ons pand is inmiddels meer dan 60 jaar oud en heeft meer groter en kleiner onderhoud nodig. Vorig jaar is er een inspectie geweest van de “monumentenwacht” en dit jaar hebben we een verftechnisch advies gekregen. Alle werkzaamheden die hieruit komen, hebben we ingedeeld in 3 categorieën:

  1. Werkzaamheden die we met een ploegje vrijwilligers kunnen doen - Dit betreft bijvoorbeeld schoonmaakwerk en toegankelijke schilderwerk.

  2. Werkzaamheden waar speciaal gereedschap voor nodig is en die we door ervaren klussers laten uitvoeren – Hier gaat het om het vervangen van boeidelen bij de ingang van de kinderopvang DAK en vervangen van kitwerk in diverse stalen kozijnen.

  3. Werkzaamheden die we uitbesteden aan een of enkele gespecialiseerde aannemers – Hier valt het werk aan de toren onder alsmede herstellen van voegwerk op verschillende plaatsen en loodgieterswerk om twee nieuwe (nood-) overstorten te maken voor het dak van het keukentje.

 

Onze gebouwenbeheerder Frank van Blokland is samen met Peter Duijndam inmiddels begonnen en zij hebben het houten plaatwerk rond de ingang van de buitenschoolse opvang vervangen.

 

Voor de klussen onder A willen we twee zaterdagen samen gaan klussen. Hiervoor zoeken we per zaterdag 10 personen die mee willen helpen om onze kerk en bijgebouwen in goede staat te houden. Dit is ook een mooie gelegenheid om jongere of oudere parochianen van een andere kant te leren kennen. Wij zorgen voor alle materialen en een simpele lunch maar zorg wel dat je kleren tegen een verfspatje kunnen.

 

Je kunt intekenen voor een dagdeel (van 9-12 of van 13-16) of de hele zaterdag. Voor een lunch wordt gezorgd

De intekenlijst ligt achter in de kerk of stuur een mail naar wimvandam@hotmail.com. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden want als het heel slecht weer is wordt de klusdag uitgesteld,

 

Met vriendelijke groet,

Wim van Dam

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page