StartpaginaParochiejournaal

Parochiejournaal

Zalig Pasen! In de katholieke kerk loopt de Paastijd door tot aan Pinksteren dus mag het wat mij betreft nog wel gezegd worden.
Het was de afgelopen periode erg druk in de parochie zoals gewoonlijk rond deze tijd. Zo gingen de soepmaaltijden met de gemeenschap van de Koningkerk wekelijks door. Maar er waren ook soepmaaltijden met de communicantjes, met de jongeren en natuurlijk ook met de senioren. Er zijn dus veel sobere maaltijden geweest en het geld wat o.a. dankzij deze samenzijn over gehouden werd is samen gespaard voor de drie projecten die wij steunen. Tot nu toe is er iets meer dan € 510,- opgehaald tijdens de 40 dagentijd. En daar zijn we heel dankbaar voor.

Maar er gebeurde nog meer. We blikken even terug. Op 19 maart verzorgde Nel weer een bijzondere en inspirerende bijbelavond. Ik vind het altijd indrukwekkend hoe zij de bijbelavonden neerzet. Het geeft mij altijd weer veel denkwerk om verder te groeien in mijn geloof.

De oecumenische soepmaaltijd op 27 maart was een hele bijzondere. Er was een medewerker van YIP (Young in Prison) aanwezig om te vertellen wat hun organisatie doet en ze vertelde ook haar eigen ervaringen als coach. Dit jaar koos de Werkgroep Oecumene om de opbrengst van de sobere maaltijden de doneren aan deze organisatie die zich wereldwijd inzet om jongeren in gevangenissen een betere toekomst te bieden. Er is iets meer dan € 900 opgehaald: geweldig toch!

Vrijdag 5 april was er weer een filmavond die trouw door Ad Hendriks georganiseerd wordt namens de stuurgroep catechese. De bijzondere film “12 years a slave” werd toen vertoond.

Op woensdagmiddag 14 april waren alle kinderen uitgenodigd om Palmpasenstok te komen maken in het parochiezaaltje. Er waren zo’n 20 kinderen aanwezig. De zondag erop kwamen gelukkig een aantal kinderen terug om hun Palmpasenstok te laten zeggenen en een palmtakje eraan toe te voegen want het was namelijk Palmzondag. Na de viering hebben ze deze gebracht naar iemand waarvan zij vonden dat die opgevrolijkt mocht worden.
Met Palmpasen startte dan de Goede Week. Het was zoals gewoonlijk een bijzondere week met verschillende vieringen die door Nel en anderen heel mooi en inspirerend verzorgd waren.
Op Witte donderdag vierden we het laatste avondmaal. Tijdens deze viering kon iedereen die dat wilde zich laten zalven met de nieuwe olie die de avond daarvoor tijdens de chrisma mis in het kathedraal verstrekt was. Ook Pater Tiny Thomassen ging mee voor in de viering. Zelf ging ik die avond met een groep jongeren naar de The Passion in Dordrecht maar daar schrijf ik meer over verderop in de Opstand.
De viering op Goede vrijdag was weer inspirerend met medewerking van een groep jongeren. Zij droegen het kruis naar voren. Afwisselend lazen ze ook het passieverhaal voor en het Cantemus koor zong weer prachtig. Ook werden we verrast door de jonge Rosa die onder begeleiding van Astrid prachtig het lied “I don’t know how to love him” solo zong.

Tijdens de Paaswake op zaterdagavond werd de nieuwe paaskaars aangestoken. Het was weer een bijzondere viering.
En zondag was het dan eindelijk Pasen. De volwassen, uit Frankrijk afkomstige, Elsa werd gedoopt. Ook was er weer kinderkerk waar de kinderen koekjes hadden gebakken om uit te delen bij de koffie na de viering. Daarna mochten alle kinderen in de tuin paaseieren zoeken.
Al met al zijn het allemaal hele mooie vieringen geweest. Mijn dank is dan ook groot aan ieder die een steentje hieraan heeft bijgedragen. Het zijn er te veel om allemaal apart op te noemen maar het heeft weer laten zien hoe wij samen gemeenschap zijn: prachtig gewoon!

Zondag 28 april was weer een leerhuis met Agapè verzorgd door Anja en Eugène den Elzen. En op zondag 5 mei was er veel te vieren. Allereerst omdat het Bevrijdingsdag was. Ten tweede dat het Mariamaand is en als derde, en ook het grootste feest van die dag, dat Isabelle Juliette Violette Antoinette van Oosten gedoopt werd. Het was weer een prachtige viering waarvan gelukkig een aantal kinderen, ondanks de schoolvakantie, aanwezig waren om te zingen in het kinderkoor.

Er staat weer genoeg te gebeuren de komende periode. De jeugdgroepen komen weer bij elkaar voor activiteiten: de Pelgrims en de Wegwijzers op maandag 13 mei en de Klavers en de Regenboog op donderdag 16 mei. Tevens organiseert de werkgroep individueel pastoraat op deze donderdag een workshop bloemschikken. Dinsdag 21mei is er weer een bijbelavond. Op donderdag 30 mei vieren we Hemelvaart en op zondag 9 juni is het alweer Pinksteren. Daarna beginnen de communicantjes met de voorbereiding van de eerste communie viering die op 23 juni zal plaats vinden. Op 18 juni is de denktafel en 20 juni de broodmaaltijd.

Op zondag 7 juli hebben we weer een gezamenlijk afsluitingsfeest na de viering. Houdt u alvast die datum vrij? Verderop leest u er meer over.

Rolanda Correia