StartpaginaParochiejournaal

Parochiejournaal

De zomervakantie is tot zijn einde gekomen. De kinderen zijn alweer begonnen met een nieuw schooljaar en de meeste volwassenen zijn weer aan het werk. Ook in de parochie was het rustig. Maar het was niet helemaal stil. Ik blik even met u terug.

Voordat de vakantie van start ging hebben we op zondag 2 juli het school-en activiteitenjaar gezellig afgesloten zoals we dat elk jaar doen. Er was weer een inspirerende gezinsviering voorbereid waarin het kinderkoor weer prachtig zong. Aan het einde van de viering werd er afscheid genomen van de Regenbooggroep die nu naar de jongerengroep is overgevlogen, en werd de jongste jeugdgroep (de Vertellers) officieel benoemd door Maarten Camps namens het bestuur.
Zij kregen gelijk een uitnodiging voor hun eerst activiteit die gepland staat op maandag 9 september. Dan zullen ze een speurtocht in de kerk houden. Na de viering hadden we het nog gezellig samen. Vrijwilligers hadden verschillende soorten soep gekookt en de jongeren zorgden weer voor broodjes worst en lekkere tosti’s. Voor de kinderen was er weer een sponsorloop voor het goede doel georganiseerd en zij renden ijverig rondjes om en in de kerk. Ze werden goed aangemoedigd en hebben allemaal minstens 10 rondjes gelopen. Samen hebben ze veel geld opgehaald voor Elf Gasha. Daar zijn we supertrots op. Het was weer een geslaagde middag met grote dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen.

Woensdagochtend 10 juli konden we weer bouwen op onze trouwe vrijwilligers die altijd ervoor zorgen dat de kerk schoon blijft. Dankbaar werk doen zij.

Op zondag 14 juli gingen de jongeren mee voor in de viering. Het is altijd fijn om te zien dat we nog steeds op ze kunnen rekenen ondanks hun drukke schema’s. Na de viering heb ik gezellig geluncht met ze in het parochiezaaltje.

De werkgroep individueel pastoraat organiseerde op woensdag 24 juli het jaarlijkse uitje voor alle parochianen. Dit jaar was het een bezoek aan het Westlands Museum. Ondanks dat het tropisch warm was op deze dag hebben de deelnemers een hele leuke dag gehad is mij verteld.

Tijdens Nels welverdiende vakantie konden we dankzij de gebedsgroep (bestaande uit Joep Aalders, Jos Beijk, Han van den Broek en Bart Dijkstra) elke zondag met elkaar blijven vieren. Daar zijn we ze erg dankbaar voor. Elke week hadden zij weer een goed voorbereide viering in elkaar gezet. Tijdens de zomervakantie zie je altijd de kracht van de parochie als gemeenschap naar voren gekomen. Behalve de gebedsgroep waren er koorleden, een pianist/organist , kosters, acolieten en koffiezetters actief vóór, tijdens en na de vieringen. Ook de vrijwilligers van het parochiebureau waren elke werkdag in de ochtend aanwezig is. We zijn erg dankbaar voor al deze mensen die zorgen dat alles gewoon doorgaat, dat we nog elke week samen kunnen komen, al is het maar met een klein groepje. Zoals Jezus het ook zei: waar twee of meer bij elkaar komen, ben ik in hun midden (Mattheüs 18:20). Natuurlijk kunnen we altijd meer extra handen gebruiken, dus mocht u overwegen iets in de parochie te gaan doen, aarzel dan niet en neem contact met mij op zodat we erover in gesprek kunnen gaan.

Wanneer u dit leest hebben we de openingsviering van 1 september al gehad en heeft het kinderkoor hopelijk een leuke dag gehad. Hier leest u meer over in de volgende opstand.
Ook alle werkgroepen starten in september weer. Op donderdag 5 september staat een muzikale bingomiddag gepland voor iedereen door de werkgroep individueel pastoraat. Ook alle jeugdgroepen hebben hun eerste activiteiten gepland staan. En op zondag 13 oktober is er weer een Oecumenische viering met de gemeente van de Open Hofgemeente in onze eigen kerk. Dan zal ds. Els van der Wolff voorgaan.

Ik hoop dat iedereen een goede en fijne vakantie heeft gehad en weer geladen is voor een nieuw jaar. Ik heb er in ieder geval weer veel zin in, hopelijk u ook.

Rolanda Correia