StartpaginaDoop- 1e Communie - Vormsel

Doop

Dopen is: ja zeggen tegen God en opgenomen worden in de gemeenschap van mensen die mee willen doen met God en -voor altijd weten en niet meer vergeten- ik ben een kind van God, Die mij roept in Gods Naam de ander tot zegen te zijn.


1e Communie

De Eerste Communie is: ja zeggen tegen Jezus die je roept in Zijn naam Brood en Beker te delen en samen Zijn Lichaam te zijn om te werken aan de wereld, waarvan Hij en wij dromen.


Vormsel

Vormen is: ja zeggen tegen de Goede Geest die wil wonen in jou: Gods Geest, de Geest die Jezus bezielde, de Geest met die sterke zachte krachten.


Die drie sacramenten horen, van oudsher onlosmakelijk bij elkaar! 

Eerste communie 2019

Eerste communie 2019

Zondag 23 juni was het dan eindelijk zo ver: het grote communiefeest! De kerk zat vol met mensen, zelfs uit Amerika en Engeland. En wij zouden de VC niet zijn als we daar geen rekening mee houden, dus hadden we ook Engelstalige liturgieboekjes verzorgd zodat iedereen mee kon doen in de viering. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen de kerk binnen kwamen met hun brandende doopkaarsen en hun berenmaatje op hun rug. (voor degenen die het niet weten: de kinderen hebben allemaal een berenrugzakje gekregen op de dag dat ze voorgesteld werden. Dat rugzakje moesten ze vullen met centjes voor het goede doel door bijvoorbeeld klusjes te doen.) Gezamenlijk hebben ze € 340 opgehaald! Een heel mooi bedrag voor Elf Gasha in Ethiopië. .

De communicantjes deden heel goed mee in de viering. Sinds februari maken ze deel van het kinderkoor en het was geweldig om te zien hoe goed ze de liederen kenden. Maar ze moesten dit keer ook lezen en ook dat ging ze heel goed af. Tijdens het tafelgebed mochten ze rondom de tafel gaan staan samen met de voorgangers Pater Tiny en Nel en begeleidster Marijke van Blokland en ikzelf. Het was een prachtig gezicht. Ook het uit het hoofd bidden van het Onze Vader ging ze makkelijk af. Na de vredeswens mochten ze even in de kerk gaan zitten bij hun ouders om vervolgens met hun ouders en de rest van het gezin naar voren te komen om voor het eerste keer de communie te ontvangen.
Op het eind is het altijd nieuwsgierig afwachten wat ze als aandenken zullen krijgen en welke groepsnaam ze gaan dragen. Nadat de ouders een prachtige lied hadden gezongen over verhalen en vertellers (en dat deden ze heel goed, zelfs begeleid op gitaar door één van de ouders) kregen we dan eindelijk te horen dat deze groep communicanten als “De Vertellers” doorgaan. Als aandenken kregen ze een verteldoosje waar verschillende dingen in zaten die ze als vertellers nodig zullen hebben. Bij het afsluitingsfeest op 7 juli zullen ze officieel ingesteld worden. Maar ook Mulu had een verrassing voor hen (en ook voor ons). De kinderen kregen allemaal zelf gemaakte magneetjes met een afbeelding uit Ethiopië als dank voor het geld dat ze opgehaald hebben voor Elf Gasha. Een compliment ook voor De Fonteintjes die de hele viering prachtig zongen begeleid door Kelly en Nadia. Al met al was het een hele mooie viering met dank aan allen die er hard aan gewerkt hebben.

Rolanda Correia

Doopvieringen

Gesprek:
di 14 januari 2020

Viering:
zo 10 februari 2020

Voor een doopgesprek s.v.p. eerst contact opnemen met het parochiebureau.