StartpaginaParochiejournaal

Parochiejournaal

De afgelopen periode was het in verband met de zomervakantie erg rustig in de parochie. Maar gelukkig gingen de vieringen op zondag gewoon door. Deze werden door verschillende lekenvoorgangers goed voorbereid en met grote zorg uitgevoerd. Hier zijn we natuurlijk heel erg dankbaar voor. Ook dankbaar voor iedereen die tijdens deze periode zorgde dat alles gewoon door kon gaan zoals het zomerkoor, de lectoren, de pianisten en organisten maar ook de vrijwilligers op het parochiebureau die ervoor zorgden dat er iedere werkdag iemand aanwezig was. En natuurlijk ook de thuisblijvers die elke weer trouw op zondag aanwezig waren.

Nog voordat de vakantie begon hebben we op zondag 1 juli samen het school-en activiteitenjaar afgesloten. We namen afscheid van de Sterren als jeugdgroep omdat zij vanaf volgend schooljaar tot de jongerengroep behoren. Zij kregen uit handen van de secretaris van het parochiebestuur, Ellien van den Assum, de uitnodiging voor hun eerste activiteit wat al jaren traditiegetrouw een uitstapje naar de Sterrenwacht is. De Pelgrims die dit jaar hun eerste communie hebben gedaan werden officieel ingesteld als jeugdgroep en kregen ook een uitnodiging voor hun eerste activiteit, Zij krijgen dan een speurtocht in de kerk. Na de viering hadden we een gezellige middag met elkaar. Een aantal vrijwilligers had voor soep gezorgd, de jongeren maakten broodjes worst en tosti’s. De jeugdgroepen hielden weer een sponsorloop en renden ijverig om de kerk heen voor een goed doel. Voor de wat “ouderen” onder ons was er ook een spel. Zij moesten bij foto’s die door de jongeren gemaakt waren raden welk spreekwoord zij uitbeeldden. Het was een gezellige middag met voor iedereen die aanwezig was iets leuks te doen.

Op woensdag 4 juli organiseerde de werkgroep individueel pastoraat weer een zomerfeest voor de senioren. Zij zorgde ervoor dat de senioren zingend de zomer in gingen. Het gemengde koor Dicentoria trad op met een gezellig programma waarbij verschillende (wel en niet religieuze) liederen gezongen werden en iedereen mee mocht zingen. Vooral bij bekende liederen als “Tulpen uit Amsterdam” en “Que sera” waren onze senioren goed in de kerk te horen. Er staan wat filmpjes ervan op onze facebook pagina. Het was een geslaagd zomerfeest!

Een week later op 11 juli werd de kerk weer schoongemaakt door onze vrijwilligers zodat de kerk fris en schoon de zomer in ging. Veel dank aan deze mensen!

Helaas moesten we ook afscheid nemen van Julio Balaguer Lòpez die op 3 augustus overleed op 43-jarige leeftijd. Hij liet naast zijn vrouw Claude drie hele jonge kinderen achter. De oudste, Hugo, maakt deel uit van de Wegwijzers en heeft vorig jaar zijn eerste communie bij ons gedaan. Omdat Nel op vakantie was, werd de uitvaartviering op 7 augustus door Loes en Petra geleid. Er was ook een Franse diaken aanwezig. Het was een mooie viering die druk bezocht was en die naast de Nederlandse taal ook in het Spaans en Frans was omdat er veel familieleden over waren gekomen uit deze landen. Julio is op 9 augustus in Frankrijk begraven.

Ik hoop dat iedereen goed uitgerust is en klaar om er weer een fijn kerk- en activiteitenjaar van te maken. Sommige vakantiegangers hebben foto’s gestuurd van hun vakantiebestemming met het vaantje van de parochie. Deze foto’s hangen achterin in de kerk op het prikbord: erg leuk! Bij de afsluitingsviering waren de vaantjes uitgedeeld met de vraag of iedereen die op vakantie ging aan de thuisblijvers wilde denken door een foto te maken met het vaantje op de vakantiebestemming.

De komende periode gaan alle (werk)groepen weer van start. Op 2 september starten we weer met een gezinsviering wat ook de start is van alle activiteiten. Voor het kinderkoor staat er na deze viering een leuke activiteit op het programma.De speurtocht voor de Pelgrims staat op maandag 10 september gepland. Op woensdag 12 september komen de Klavertjes en de Wegwijzers bij elkaar. De Regenbooggroep komen maandag 17 september bij elkaar. De Sterren – en ook andere jongeren die willen- bezoeken op vrijdag 21 september de Sterrenwacht. Op deze vrijdag is er ook weer een filmavond, die door Ad Hendriks vanuit de Stuurgroep Catechese georganiseerd wordt. Voor de jongeren staat op vrijdag 12 oktober een activiteit gepland maar er wordt geprobeerd om in september nog te gaan varen als het weer mee zit omdat dit in juni niet meer door is gegaan door weeromstandigheden.

Welkom terug allemaal! Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft gehad.

Rolanda Correia