StartpaginaParochiejournaal

Parochiejournaal

Allereerst wil ik u alsnog het beste wensen voor het nieuwe jaar en dat het voor ons allen een voorspoedig jaar zal zijn. De drukke feestmaand is net voorbij en zoals gewoonlijk gebeurde er daardoor heel veel in de parochie. We blikken even terug.

Op zondag 2 december was het weer feest. Naast dat het de eerste zondag van advent was werd er tijdens de viering twee kindjes gedoopt waarvan een kindje het kleinkind van Hans en Anita van Rijn was en het andere was een neefje daarvan. Beide ouders hadden tijdens de viering een mooie tekst aan hun kind opgedragen en het kinderkoor zong weer prachtig. Natuurlijk was er weer gedacht aan thuiscatechese voor de adventsperiode met voor elke dag een tekst om te lezen of te zingen voor het hele gezin. Fijn dat onze parochie daar aandacht aan besteed.
Dinsdag 4 december had Sinterklaas presentjes achter gelaten voor het kinderkoor die ze moesten zoeken in de kerk. Hij had gehoord dat ze een prachtige musical hadden uitgevoerd dus vond hij dat ze wel beloond mochten worden: leuk toch!

De jongeren en jeugdgroepen hebben weer geknutseld voor de kerstmarkt om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze hebben hard gewerkt om te zorgen dat er genoeg op de Kersttafel kwam te liggen. Er is wel €535 opgehaald. Wat fijn dat zij zich hiervoor hebben ingezet.
De werkgroep Individueel Pastoraat organiseerde samen met Agora een kerstdiner op 14 december. Zie elders in deze Opstand het verslag van dit geslaagde samenzijn.
Op 19 december was er een kerstviering van de Pius X bij ons in de kerk. De hele kerk zat vol met kinderen van de school.

Zondag 23 december was het een drukke boel. s’ Morgens vierden we de laatste zondag van de advent met een indrukwekkende boeteviering. Na het koffiedrinken gingen vrijwilligers meteen aan de slag om de kerk te versieren want de volgende dag was het al kerstavond.
Omdat het regende, werd alles voor Lichtjesavond binnen opgebouwd. Dit terwijl de jongste aanwezigen op verschillende plekken pannenkoeken bakten. Vanaf 17 uur stroomde de kerk vol met veel belangstellenden die zich rondom het kerststal verzamelden. Het kerstverhaal werd verteld en er werden kerstliedjes gezongen door Cantemus. Natuurlijk hadden we weer veel herders, engelen en niet de vergeten de drie koningen. Jos de Haas mocht weer Jozef zijn en zijn schoondochter was Maria. We hadden een prachtige Poolse baby die Jezus mocht zijn. Na het kerstverhaal was er voor iedereen iets te eten (naast pannenkoeken ook verschillende soepen) en te drinken. Er is achter de schermen hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Veel dank aan de gezinsgroep die dit elk jaar doet. Maar ook voor de andere vrijwilligers die hielpen met alles aankleden en zorgden voor de catering. Daarna alles weer opruimen en schoonmaken om klaar te maken voor kerstavond. Al met al er is op deze dag hard gewerkt door velen en doordat iedereen bereid is om te helpen liep alles ook vlekkeloos. Daar mogen we best trots op zijn als parochie en natuurlijk zijn we daar ook erg dankbaar voor.

Kerstavond begon dit jaar iets vroeger maar het was weer een zeer inspirerende viering met veel jongeren in de kerk. Cantemus zong weer prachtig. Ook de viering op Kerstmorgen was weer mooi met het kinderkoor en Cantemus. In de kinderkerk maakten de kinderen kerstengelhangertjes voor thuis in de kerstboom. Oudejaarsdag werd gevierd op 30 december en op Nieuwjaarsochtend was er ook een viering.

Op 6 januari vierden we Driekoningen tijdens de gezinsviering. En natuurlijk gingen we op zoek naar de vierde koning: wie had de cupcake met een boontje erin? Benjamin was de gelukkige en werd gekroond tot vierde koning. Dinsdag 15 januari kwamen we voor het eerst samen met de ouders van de komende communicantjes. Het was een hele fijne bijeenkomst. We zijn weer blij dat er 9 kinderen zich hebben aangemeld. Op zondag 3 februari zullen zij worden voorgesteld door de Pelgrims tijdens de gezinsviering.

Helaas moesten we tijdens de feestdagen ook afscheid nemen. Op 24 december overleed Corry van Veen op 91 jarige leeftijd. Op 3 januari werd zij vanuit onze kerk naar haar laatste rustplaats begeleid.
In de komende periode komen alle jeugd en jongerengroepen weer samen voor activiteiten. Verder zal er weer een film- en Bijbelavond zijn. In de maandagenda leest u de data.
We hebben net Kerstmis achter de rug maar op woensdag 6 maart is het alweer Aswoensdag, het startsein is van de 40 dagentijd.

Rolanda Correia