StartpaginaParochiedag

Parochiedag

Zondag 18 november

Het is weer zover: op de 3e zondag in november vieren wij, zoals ieder jaar, onze parochiedag en we beginnen natuurlijk met een speciale viering met als thema:

‘Op de adem van Gods Geest’
waarin het kinderkoor en Cantemus zingen en alle werkvelden vertegenwoordigd zijn.

Na de viering is er koffie, thee en limonade voor de kinderen met natuurlijk op deze dag wat lekkers.

Daarna verrast het kinderkoor ons met een bijzondere musical

‘De wereld mooi gedroomd’

waarin ze hun favoriete liedjes zingen en ons verrassen met hun passende outfits.

En natuurlijk komt onze eigen catering weer in actie voor een glaasje en wat te eten. Niemand hoeft dus met een lege maag naar huis.

Daarom, mis het niet en kom naar de Parochiedag.

Rolanda en Nel


Parochiedag 2017

Op zondag 19 november was het weer zo ver: Parochiedag. Deze keer had Hans van Rijn de organisatie op zich genomen, samen met Nel en werd het zoals u hieronder kunt lezen.

Na de mooie viering door Nel, die zoals altijd door vertegenwoordigers van alle werkgroepen mede werd ingeleid door o.a. met een brandende kaars tijdens een speciaal lied naar voren te komen, ontving Astrid de Koning, dirigente, pianiste en organiste van Cantemus Resurgenti uit handen van vice-voorzitter Wim van Dam de paaskaars van 2016. Astrid is al 20 jaar zeer actief voor het koor en wordt daar zeer gewaardeerd. Hoewel de kaars altijd aan een vrijwilliger werd gegeven, maakte het bestuur deze keer een uitzondering op die regel en, afgaande op het lange en enthousiaste applaus vanuit de kerk, was dat een juiste beslissing. Ook Nel liet duidelijk blijken hoe blij we met Astrid zijn… Ook tijdens deze dag was Astrid weer onmisbaar: begeleiden tijdens de dienst van Cantemus en kinderkoor, bij het optreden van het kinderkoor en van Cantemus met “You raise me up” en “Als daar muziek voor is” en ook nog bij het “instuderen” met de aanwezige dames op de parochiedag van een liedje dat later in canon met de mannen (geïnstrueerd door Kelly) uiteraard met pianobegeleiding van Astrid, werd gezongen.

Voordat deze optredens plaats hadden, was er natuurlijk koffie en koek, gevolgd door soep en broodjes en drankjes en hapjes . Hiervoor konden we weer rekenen op Margo Koolen en Joop Nahon die zoals ieder jaar zich uitstekend van hun taak kweten! Veel dank weer daarvoor. En in de sacristie werden door enkele jongeren tosti’s en pannenkoeken gebakken die gretig aftrek vonden, mede door het ijverige heen en weer lopen met dit lekkers door de 3 kleinzonen van Nel en Louis.

Het thema van de dag was: Wat bezielt ons?

Nel en Hans hadden daartoe diverse parochianen, oude en nieuwe, benaderd met de vraag of zij ons wilden vertellen waarom zij parochiaan in de Verrezen Christus zijn. Zo’n 5 mensen vertelden wat hen bewoog en beweegt om in de VC te kerken. Ook waren diverse jongeren benaderd maar i.v.m. verhuizing naar allerlei studentensteden werden hun verhalen voorgelezen door Nel of een van hun ouders. Uiteraard bleek in veel gevallen dat het vooral de aanpak van Nel was die de keuze op de VC deed gevallen. En terecht!

Aangekondigd werd dat deze verhalen in een boekje zullen worden opgenomen en dat dat boekje bij nieuwe mensen die in de parochie zijn komen wonen in de brievenbus zal worden gedaan in de hoop dat zij naar de VC komen. Een van de jonge spreeksters zal deze taak op zich nemen.

Zo verliep het feest en om ca. 14.00 uur werd door Hans van Rijn de dag afgesloten. We kunnen terugzien op een rustige intieme parochiedag. We willen hierbij Nel en Hans en natuurlijk iedereen die actief was heel hartelijk bedanken. Niet in de laatste plaats ook de afwassers en opruimers!

Ria van der Geest